Tel: (+47) 966 40000 |
E-post:

Tyrkiske riviera

HISTORIE OG KULTUR

Moderne Tyrkia ble grunnlagt i 1923 av nasjonalhelt Mustafa Kemal, som senere ble æret med tittelen Ataturk eller "Far til Tyrkerne". Frem til 1923 var Tyrkia en del av det osmanske riket. Landet har også gått gjennom omfattende sosiale, juridiske og politiske reformer. Spesielt det siste tiåret har demokratiet og øknomien blitt styrket. Dette har sammenheng med Tyrkias ønske og mål om å bli medlem i EU. Tyrkia er medlem av FN, FNs sikkerhetsråd, Europarådet, OECD og NATO.

Tyrkia har omtrent 77 millioner innbyggere, og over 60% av befolkningen er under 35 år. Store deler av den yngre befolkningen har høy utdannelse som har bidratt sterkt til den økonomiske fremgangen til landet. Tyrkias økonomi er dynamisk og er en blanding av industri og handel. Jordbruk er også svært viktig i Tyrkia og står for rundt 30% av sysselsettingen. Tyrkia legger også godt til rette for utenlandsk kapital.

Tyrkia har et meget godt tyskutdannet helsevesen, en svært godt utviklet infrastruktur, og ikke minst sterke utdannelsesinstitusjoner. Vi snakker om et land spekket med historie, om avansert sivilisasjon på et tidspunkt da vi slo hverqandre i hodet med klubber og gryntet enstavelsesord i Skadinavia. Tyrkia er i dag en stormakt i sin del av verden, og en viktig strategisk partner for USA og EU.

EUROPAS FERIEBOLIGDRONNING

Det forventes at Tyrkia snart vil overta tronen som Europas største ferieboligmaked. De fleste kjøper feriebolig i Tyrkia for å hygge seg, og nyte det gode liv i et klima som er varmere enn vårt. Samtidig betrakter man boligkjøpet som en investering. Man regner med at en tredjedel av ferieboligkjøperne er opptatt av at deres ferieboliger skl være gode investeringer, til tross for at utløsende kjøpsfaktor er eget bruk.

Inngnagsbilletten i form av prisen op feriebolig i Tyrkia er lav sammenlignet med andre land rundt Middelhavet. Levekostnadene er tilsvarende lave, og det Tyrkiske kjøkken regnes som et av verdens beste.

Langs hele sør-kysten finner man fantastiske kulturskatter i form av fornminner fra antikken. Legger du til flotte strender og et meget godt klima er det ikke rat at både turistflommen og antallet ferieboligkjøpere bare øker. Tilstrømmingen av turister har økt med mellom 15 og 20% de siste årene.

ALANYA

Mest populært blant nordmenn er feriebyen Alanya. Det sies at Alanya engang ble gitt i gave til Kleopatra fra Antonius under Romertiden, år 37 f.Kr. Kanskje er historien sann. Sikkert er det i alle fall at byen har vært et yndet ferie- og badested siden oldtiden. Alanya er en sjarmerende by og ekte blanding av gammelt og nytt.

Byen har skapt en infrastruktur som passer til alle. Her finnes flotte lekeparker for barna, strender som har fått utmerkelsen "Blue-flagg" for renhet i tillegg til flere badeland. På markeder og basarer kan man handle gull- og sølvvarer, skinnklær av høy kvalitet, hånsknyttede tepper og eksotiske krydder til fordelaktige priser. Markedene flommer også over av det ferskeste innne frukt og grønt til svært lave priser.

Båtturer på Middelhavet med grottebesøk og fisketurer er populære aktiviteter. Er man heldig ser man både delfiner og sjøskilpadder. Vanntransport av alle mulig slag er tilgjengelig på stranden.

Alanya er også et meget godt utgangspunkt til dagsturer til severdigheter som Pammukale og Capadoccia.

I de bysantiske og ottomanske imperier var Alanya en viktig by, og her finner man røttene til Tyrkia. Byen er kjent for den store halvøyen med den 700 år gamle festningen på toppen. Halvøyen deler de to strendene som vakkert omkranser byen. Fra gammelt av var halvøyen hovedkvarter for pirater som angrep handelsfartøy i disse farvann.

Tilbudet av sportsaktiviteter er nesten ubegrenset. Svømming, dykking, tennis, bordtennis, fotball, strandvolleyball, rafting, fjellturer, jakt, paraseiling, ridning, jeepsafari og golf for å nevne noe. Det arrangeres også mange konkurranser i Alanya, og byen er kjent blant sprtsutøvere verden over.

Alanya lever i alle døgnets 24 timer. Barer og diskoteker for alle som kjenner seg unge med dans, musikk og moro. Butikkene holder åpent til over midnatt.

Alanya har hele 300 solskinnsdager i året, og har en sommer som er 2 måneder lenger enn til sammenligning Spania. Vintertemperaturen er også behagelig for Skandinavere. Taurusfjellene sim ligger bare noen kilometer fra strandaen sørger for å gjøre hele området grønt og frodig. Appelsiner, bananer og sitron er blant det du finner rett utenfir døren.

I Alanya finner du en harmonisk blanding av ekte tyrkisk hverdagsliv og moderne, komfortabelt ferieliv.

TA KONTAKT for å få tilsendt brosjyrene med aktuelle eiendommer.

Tyrkiske Riviera(4)
Kultur, Historie og Mat(11)
Alanya(6)
Flotte strender(6)
300 årlige soldager(6)